Opiskelijalähettiläs Jasmina Fettah esittäytyy

Kuva Jasmina Fettahista

CampusOnline-opiskelijalähettiläät jakavat kokemuksiaan CampusOnline-opiskelusta blogitekstien, kuvien, podcastien ja videoiden muodossa. Ensimmäisenä meille esittäytyy Jasmina Fettah. Jasmina on kokenut konkari verkko-opinnoissa. Tämän viikon kirjoituksissa sekä podcast-haastattelussa hän jakaa timanttiset vinkit, jotka ovat auttaneet häntä suoriutumaan verkko-opinnoista sekä yhdistämään tehokkaan opiskelun ja vapaa-ajan. Kuuntele podcast SoundCloudissa tai Spotifyssa.

Kuka olet, mitä ja missä opiskelet, missä vaiheessa opintoja olet? 

Jasmina Fettah, opiskelen Lahden ammattikorkeakoulussa palveluliiketoiminnan tradenomiksi. Aloitan kirjoittamaan opinnäytetyötäni tammikuussa eli valmistun keväällä 2020.

Mistä kuulit CampusOnlinesta, ja miten päädyit valitsemaan opintojaksoja sen kautta? 

Kuulin ensimmäisen kerran CampusOnlinesta Yammerin kautta (kyseessä siis LAMKin sisäisen viestinnän kanava). Erityisesti kiinnostuin siitä, että kyse on verkko-opiskelusta ja opintojaksoja tarjoaa moni korkeakoulu eri puolilta Suomea. 

Millaisia opintojaksoja valitsit CampusOnlinesta ja miksi? 

Suoritin keväällä 2019 Markkinoinnin strategisen kehittäminen- sekä Visuaalisen viestinnän perusteet -opintojaksot (Kajaanin AMKsta ja Centria AMKsta). Olen opintojen aikana kiinnostunut erityisesti markkinoinnista ja viestinnästä. LAMKissa ei ole paljon yhtä kiinnostavia opintojaksoja tarjolla, joten se oli suurin syy sille, miksi valitsin CampusOnlinen monipuolisen tarjonnan.

Millaista CampusOnline-opiskelu on ja miten se on hyödyttänyt opiskeluasi?

Opiskelu oli intensiivistä, mutta kuitenkin melko helppoa. Opiskelumateriaalit olivat kattavia, erityisesti Visuaalisen viestinnän perusteissa meillä oli keskusteluryhmä, jossa opiskelijat pystyivät jakamaan mielipiteitään, antamaan vertaisarviointia tai kysymään toisiltaan neuvoa. Tällä tavoin autoimme toisiamme ja loimme yhteishenkeä, vaikka emme nähneet kasvotusten. 

CampusOnline-opiskelun ansiosta kehitin tärkeitä taitoja, esimerkiksi ajanhallintaa. Ajankäyttö onkin aina erittäin tärkeä hallita – vain sinä olet vastuussa siitä, että saat opintojakson ajoissa suoritettua. Opettajat osasivat olla tarpeeksi tiukkoja tämän suhteen: jos palautti tehtävän myöhässä, se myös vaikutti heikentävästi arvosanaan. 

Suosittelisitko CampusOnlinea opiskelukavereillesi? Jos suosittelet, niin miksi ja kenelle?

Suosittelen CampusOnlinea ihan jokaiselle korkeakouluopiskelijalle. Jos opintosi ovat siinä vaiheessa, että täydentäviä opintoja olisi etsittävä, etkä halua raahautua aamutunneille kampukselle, CampusOnline on sinulle oikea paikka. Opiskelu ei ole niin paljon aikaan ja paikkaan sitovaa. Voit valita vapaasti juuri sinua kiinnostavia opintojaksoja, tarjontaa on ympäri Suomen. Joskus voi iskeä jopa valinnanvaikeus, kun opintotarjonta on niin laajaa. 🙂 

Jasmina Fettah viimeistelee opintojaan parhaillaan Lahden ammattikorkeakoulussa. Hän valmistuu keväällä 2020 palveluliiketoiminnan tradenomiksi.