Pidä nämä mielessä CampusOnline-opiskelussa

Kuva Ella Eerolaisesta

Mielestäni opintojen suorittaminen CampusOnlinessa on mutkatonta kurssille ilmoittautumisesta opintosuorituksen rekisteröitymiseen asti, mutta kerron muutamia vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä matkan varrella! 

Kenelle CampusOnline-opiskelu sopii? 

CampusOnlinessa on kolme lukukautta: kevät, kesä ja talvi. Kurssit julkaistaan kunkin lukukauden osalta pari viikkoa ennen ilmoittautumisen alkua, jolloin tarjontaan voi jo tutustua. Osa kursseista pyörii vuoden ympäri.  

Tämä onkin loistava mahdollisuus sellaiselle opiskelijalle, joka haluaa suorittaa opintoja normaalia nopeammin, tai sellaiselle, jolla on enää muutama opintopiste valmistumiseen ja tarvitsee vielä viimeiset kurssit kasaan. Kurssit CampusOnlinessa ovat sitäpaitsi maksuttomia tutkinto-opiskelijalle. Kurssin päätyttyä suoritukset siirtyvät oman korkeakoulun opintorekisteriin sähköisen palvelun kautta, jonne ne lisätään kurssin suorittamisen jälkeen. 

Ilmoittautuminen kursseille 

Ilmoittautumisvaiheessa kannattaa lukea ohjeet tarkkaan, ja selvittää, mitä kurssin suorittaminen vaatii. Suoritettavat kurssit järjestetään yli 20 korkeakoulun kautta, jolloin tarjolla on monipuolisesti myös kursseja, joita omassa ammattikorkeassasi ei välttämättä järjestetä. Se tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että jokaisella koululla on omannäköiset kotisivut ja ilmoittautumislomakkeet. Minusta tämä tuntui aluksi sekavalta, ja siltä osin CampusOnlinea voisikin vähän selkiyttää ja yhtenäistää.  

CampusOnlinen kurssien esittelyteksteissä ei aina näy kaikki yksityiskohdat, kuten vaikka se, miten paljon ennalta asetettuja deadlineja kurssi sisältää. Joillain kursseilla edellytetään aktiivista osallistumista esimerkiksi webinaareihin, jotka järjestetään tiettyinä ajankohtina, toisella aikataulu on täysin opiskelijan itsensä suunniteltavissa. Nämä tiedot voisivat käydä ilmi selkeämmin jo kurssin esittelyvaiheessa.  

Työelämätaidot kehittyvät 

CampusOnline lisää sinun mahdollisuuksiasi rakentaa opinnoistasi sinulle parhaiten soveltuva ja uniikki kokonaisuus. Saat matkalla tutustua myös muihin opiskelijoihin toisilta paikkakunnilta, ja tehdä yhteistyötä heidän kanssaan ryhmätöiden muodossa. Sinulla on enemmän vastuuta opiskeluiden suorittamisesta perinteisiin kontaktikursseihin verrattuna, sekä mahdollisuus kehittyä ajanhallinnassa ja töiden organisoinnissa. Taitoja, joille on varmasti käyttöä tulevaisuudessasi, oli se sitten millä alalla tahansa.  

Vinkkejä CampusOnline-opiskelijalle: 

Ella Eerolainen viimeistelee parhaillaan tradenomiopintojansa Turun ammattikorkeakouluun. CampusOnlinen ansiosta hän pystyy suorittamaan tutkintonsa etänä loppuun, vaikka aloittikin pari vuotta sitten lääkäriopinnot Ruotsissa.