Non-stop | Fullbokad
Kursnamn Viinikoulu
Kursdatum 15.02.2024 - 31.08.2024
Yrkeshögskolan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Kursens språk Finska
Studiepoäng 3 SP

Bransch Turism och kosthåll HUB
Lärare Xamk lehtori
Email
För öppna YH studenter Avgiftsbelagd
Nivå YH

Frågor relaterade till registreringspraxis
Anmälningstid 23.01.2024 - 26.05.2024
Kursförverkligande

Viinikoulu

15.02.2024 - 31.08.2024

Beskrivning

Tavoitteet:
  • Opit perustiedot viinin historiasta, puna-, valko-, rosé- ja kuohuviinin valmistuksesta ja viinin valmistuksen vaikutuksesta viinin makuun.
  • Opit tulkitsemaan viineistä annettua informaatiota, viiniin liittyviä käsitteitä, laatuluokituksia ja viinien ympäristövaikutuksia.
  • Opit perustiedot viinin maistamisesta ja aistinvaraisesta arvioinnista.
  • Lisäksi opit viinin ja ruuan yhdistämisen periaatteita ja valitsemaan ja suosittelemaan viinejä eri tilanteissa.
Sisältö:
  • Miten valko-, puna-, rosé ja kuohuviini valmistetaan?
  • Miten viinin valmistusprosessi vaikuttaa viinin makuun ja laatuun?
  • Millaisia ovat viinin laatuluokitukset?
  • Millaisia ovat viinin valmistuksen ympäristövaikutukset?
  • Miten viiniä maistellaan ja arvioidaan?
  • Miten ruokaa ja viiniä yhdistetään?

Förkunskapskrav

Bedömningskriterier

Arviointi perustuu opintojakson tehtävien suorittamiseen hyväksytysti. Arvosana muodostuu opintojakson arvioitavien tehtävien keskiarvona. Case-tehtävä on vertaisarvioitava arvosananalla hyväksytty/hylätty.

Arbetsformer och schemaläggning

Viinikoulun opintoja voit suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta. Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin. Opinnot ovat itsenäistä työskentelyä, halutessa case tehtävän voi tehdä parityönä. Luennot ovat materiaaleineen tallenteina opintojaksoalustalla. Opinnot sisältävät verkkotenttejä, keskustelua keskustelualueilla, soveltavan vertaisarvioitavan case-tehtävän, jotka voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti. Tentit voi uusia.

Info

Ensimmäinen nonstop-aloitus on 15.2.2024. Tämän jälkeen opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suoritusaika on kaksi (2) kuukautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 26.5.2024.

Mer information

Opiskelumateriaali on linkkeinä, opettajan kokoamana materiaalina ja verkkoluentoina opintojaksoalustalla Suositeltava lähde: Puckette Madeleine, Hammock Justin. Wine Folly. The essential guide to wine. Kirja on saatavilla kirjastoista ja tietoa on vapaasti saatavilla myös Wine Follyn verkkosivuilla https://winefolly.com/.