Beskrivning
Tavoitteet:
Tavoitteena on oppia eri ikä- ja kohderyhmille sopivan maukkaan, monipuolisen ja terveyttä edistävän kasvis- ja vegaaniruuan suunnittelua ja toteuttamista ravitsemussuositusten ja tutkitun tiedon pohjalta. Tavoitteena on oppia arvioimaan ja tarvittaessa laskemaan ruokavalion ravintosisältöä ja tekemään ruokavalioon muutoksia ravitsemuksellisesti täysipainoisen kasviruokavalion toteuttamiseksi. Lisäksi perehdytään kasvisruokavalion kriittisiin ravintoaineisiin ja proteiininlähteisiin ja elintarvikkeiden monipuoliseen valintaan ja käyttöön eri tilanteissa myös ilmastovaikutusten näkökulmasta.
Sisältö:
Kasvisruoka eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuosituksissa. Ravintoaineiden ja proteiinin lähteet kasvisruokavalioissa Monipuolinen ja ympäristötietoinen elintarvikevalikoima kasvisruokavalioissa ( sesonki, lähiruoka ja luomu) Täysipainoisen ja terveyttä ylläpitävän kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi. Oppimista syventävä case-tehtävä.
Förkunskapskrav
Ravitsemuksen perustietojen hallinnasta on hyötyä opintojakson suorittamisessa.
Bedömningskriterier
Testit ja verkkotentit arvioidaan arvosanalla 1-5 , keskustelu- ja harjoitustetävissä vertaispalaute, arviointi hylätty/ täydennettävä ja hyväksytty.
Arbetsformer och schemaläggning
Learn opintojaksoalustalla voit edetä omaan tahtiin, suositus suoritusajaksi on 2- 3 kk. Verkkotenttejä ja tehtäviä voi suorittaa joustavasti oman aikataulun mukaan. Ei aikatauluun sidottuja luentoja eikä ryhmätehtäviä.
Info
Ensimmäinen nonstop-aloitus on 15.1.2024. Tämän jälkeen opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suoritusaika on kolme (3) kuukautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 26.5.2024.